ADVENTURE SPORT

for krop & sjæl


Roskilde Park Stafet 2017

Skader/opvarmning.
For at undgå skader er det en rigtig god ide med opvarmning, det ved alle jo godt, men ikke så mange gør det.
Rigtig mange løber, begynder i raskt løb lige når de går ud af døren, og så løber et højt jævnt tempo hele vejen til de hjemme igen, og ser så om de var hurtigere end sidst. Træn aldrig på denne måde, da kroppens muskler får et chok, og har så ikke den optimale blodgennemstrømning.
Prøv også at få skone til at sige så lidt som muligt, mindre lyd fra fødder/sko, nu mindre bremser man sig selv.

Tit er man tilbøjelig til at komme til at løbe tungt på hælene, og med hovedet bagover, og så vil ens kropsholdning virke som en bremse, og det bliver man bestemt ikke hurtigere af, og man får nemmere skader.
Brug så vidt mulig hele kroppen til øvelserne, sørg for at svinge godt med armene så du har varmet hele kroppen op.

Efter 5 min med disse øvelser er du klar til dit løb.
Med en opvarmet krop, reagerer muskler og led hurtiger, og hvis du træder forkert eller anden uventet bevægelse, ville du kunne afvige en skade/forstuvning/fibersprængning.

Og hvis du slutter dit løb på denne måde, vil dine muskler være fyldt med affaldsstoffer, som de vil ha svært med at komme af med igen.

Start istedet med et par minutters gang, og gå dereften over i små løb, evt. med lidt gadedrengeløb, eller at man løber baglæns, eller sidelæns evt med krydset ben.
Til sidst på løbeturen er det også vigtigt at man "løber af".
Som da du startet løbeturen, laver de samme øvelser, og til aller sidst slutter af med 2-3 min. gang, og slut så af med strækøvelser.
Disse øvelser vil hjælpe dig til at du ikke får så ømme muskler. Affaldsstofferne kommer ud og du restituere hurtiger. Træningsprogram: se mere...
Under løbet.
Under løbet kom da op på forfoden, hold hovedet fremme så du kan se dine sko ( giver bedre luftvej igenmen halsen), og find det lette løb frem.
Når jeg selv løber, tænker jeg på at jeg har et glas vand på hovedet der ikke må skulpe over, og så det benene der gøre alt arbejdet, så at man ikke kommer til at hoppe så meget.